Slåss mot en VR Darth Vader i det sista kapitlet i Star Wars Vader Immortal

Den andra nya Star Wars-trilogin försvinner 21 november, exklusivt på Oculus.

Någonstans mellan Revenge of the Sith och A New Hope, strax innan Rogue One, lurar Darth Vader på Mustafar. Den tredelade VR-upplevelsen Vader Immortal, som lanserades på Oculus Quest och Rift tidigare i år och dess andra avsnitt för bara en månad sedan, försvinner med en slutbetalning den 21 november. Om du inte får tillräckligt med Star Wars mellan Mandalorian den 12 november och Rise of Skywalker den 20 december, här är ditt perfekta virtuella midnatt mellanmål.

Jag har spelat de två första avsnitten, som känns som en väl producerad uppslukande teater, eller till och med en hemversion av en temaparkupplevelse. Berättelsen äger rum på den vulkaniska planeten Mustafar, där Darth Vader fångar upp din karaktär och skickar honom på uppdrag till ett doldt tempel. Det svänger mycket med lyssniber, en väl utförd användning av styrkan och följeslagare droid ZO-E3, uttryckt av Maya Rudolph.

Det sista avsnittet är den stora Vader-showdownen, som ILMxLabs Vader Immortal-regissör Ben Snow säger är en del av en berättelsebåge som skapats från början med författaren David Goyer. “Det har redan varit lite crossover med några av serierna,” säger han, “där de har tagit några av de mönster som vi har för karaktärer, och backstory från Mustafar vi har skapat, och integrerat dem i några av de komiska berättelser. ”

Vader Immortal händer precis före Rogue One, och borde kopplas bort från antingen The Mandalorian eller Rise of Skywaker … eller, för den delen, Star Wars: Galaxy’s Edge, som lanserar sin nya åktur i december. ILMxLab ser Vader Immortal som ett sätt att fortsätta utforska vad som kan göras med Star Wars utöver filmer, spel och temaparker.

“Vi ville experimentera lite och försöka driva mediet, vår förståelse av mediet. Mestadels tänker vi på olika sätt vi kan berätta historier i det här mediet,” säger Snow. “Vi lärde oss att det inte riktigt finns regler … när vi började, sade folk, ingen kommer att acceptera mer än en 12-minuters berättelseupplevelse i VR. Och vårt första avsnitt klockade in på 30 minuter.”

Det nya avsnittet är ungefär 45 minuter, vilket gör att avsnittet körs till ungefär två timmar, eller med filmlängd. Att köpa dem för $ 10 vardera från Oculus Store, det kommer att kosta $ 30 (det finns inga paketplaner ännu). Jämfört med tidigare ILMxLab-uppslukande appar som Trials on Tatooine eller Project Porg-upplevelsen på Magic Leap har detta lätt varit den mest ambitiösa Star Wars VR-upplevelsen.

Förutom den berättelsebaserade delen av Vader Immortal, finns det ett lyssabel-träning-dojo-läge där klassiska Star Wars-lampor kan låsas upp för att spela med – inklusive Kylo Ren’s, den här gången.

Det som slog mig om Vader Immortals två första avsnitt var att min karaktär inte talar, vilket var ett avsiktligt beslut. “Vi använder Maya Rudolphs karaktär ZO-E3 för att hjälpa spelaren, men också för att ge röst – vi försöker få henne att säga saker som vi hoppas att du tänker på den tiden. Jag tror att det är något som fungerade ganska bra för oss, “Snö säger. “Det var bättre om vi hade den här fullmakten,” mot att ha huvudpersonen tala med sin egen röst.

Vader Immortal är enspelare, men multiplayer kan vara nästa. “Jag tror absolut att vi måste vara”, i det rymden, säger Snow om ILMxLabs behov av att bedriva multiplayer nästa för VR-hem. Det finns redan en platsbaserad Star Wars VR-upplevelse utformad för The Void, Secrets of the Empire, som samlar fyra personer på en gång. “Det är något som definitivt ligger i vår syn för framtida projekt.”

Vad sägs om att få in fördjupande nöjesparker som Galaxy’s Edge eller miljoner människor med telefoner som kan lägga till flera spelars möjligheter till framtida VR-projekt? Teamet skulle inte diskutera framtidsplaner, men producenten Alyssa Finley säger: “Jag håller helt med.”

“Jag tror att det finns mycket spännande potential,” säger Snow. “Visst är det en av de goda aspekterna av att vara en del av Disney-företaget, att vi gränssnitt med dessa andra divisioner.”

Det sista avsnittet av Vader Immortal lanseras 21 november på Oculus-plattformar.

Leave a Comment