VR Flygsimulatorer kan simulatorer ersätta Pilotutbildning?

VR Flygsimulatorer: Kan de helt ersätta traditionell Pilotutbildning?

I över 8 årtionden har piloter tränat med flygsimulatorer. Flera tekniska genombrott har uppnåtts under den tiden. 2019. Virtuell verklighet har blivit en ny och professionell form av pilotutbildning, som möjliggör otroliga och spännande nya resultat för flygindustrin.

Det har gått nästan ett helt sekel av att varje pilot som flyger privata jetplan till bombplan inom flygvapnet har tränat med flygsimulatorer. Nuförtiden, tack vare något som har visat sig vara en stor upptäckt inom teknik, har det sätt som flygstudenter lär sig att flyga förändrats. Att undervisa piloter med VR-system har gynnat professionella flygskolor med billigare lektioner och har hjälpt USAs regering genom att sänka kostnaderna för Flygvapnets försvarsbudget. Flygmekaniker kan också utbildas med dem. Låt oss titta på några exempel på hur VR-flygsimulatorer kommer att gynna luftfartsvetenskapen framöver.

Hur moderna flygsimulatorer fungerar


Flygsimulatorer görs normalt med den främre avskurna delen (cockpiten) av ett flygplan, som sedan fästs vid en Gough-Stewart-plattform för att tillåta sex grader av rörelse för den anslutna delen av planet. För att ge piloter en bild av en bana eller landskap, placeras videoskärmar inuti cockpit..

Träningspiloter får en chans att arbeta med realistiska situationer i en cockpit med hjälp av flygsimulatorer. Användningen av simulatorer kan spara mycket tid och pengar genom att spara bränsleförbrukning, undvika det vanliga underhållet och mekaniken som hör till konstant användning, och utan att skada en enda pilot eller passagerare, simuleringar av farliga situationer och förhållanden samt fel i systemet kan programmeras för att utmana piloten.

Fokuset på rörelse, kommunikation, flygkontroll och synlighet, lärs ut med hjälp av en avancerad form av teknik som kallas en flygsimulator. Ett exempel på vad man kan göra är att utsätta träningspiloter för övningar i rumslig orientering genom att ställa in simulatorn till att skapa samma känsla av luftfriktion som trycker mot flygkroppen. En pilot får se en satellitbild av var och ett av föremålen i en flygplats som de behöver se, från en 180-graders vinkel.

Ursprungligen hade flygsimulatorer fyra nivåer som fick betyg A till D, där D stod för den bästa standarden. Nyligen höjdes de fyra nivåerna till sju nivåer internationellt, med D som typ 7, i både utbildning initialt (byte till olika typer av flygplan) och fortbildning till kommersiella flygplan (regelbunden träning krävs för varje kommersiell pilot, i allmänhet var sjätte månad för att fortsätta tillåtas flyga passagerare i CAT-flygplan) typ 7/Nivå D är nu standarden.

Varför ändra det som alltid har fungerat?

Flygsimulatorer kan vara mycket dyra, ta upp mycket utrymme och är mycket tunga, vilket kräver tunga maskiner (och därmed höga kostnader) för att flytta dem. Ett exempel; En fullt utrustad Flygtyp 7-simulator kostar nära $12 miljoner, och detta inkluderar inte driftskostnader. När ett flygplan av äldre modell behöver bytas ut mot en modernare version, blir utgifterna ännu högre. Därför äter upplärning av piloter upp budgeten för militären och är oftast för mycket för att en blivande pilot ska ha råd med det.

Kommer VR-träning för piloter att bli verklighet?

Under de senaste åren har det förekommit heta debatter inom flygindustrin, då många ifrågasätter virtuell verklighets effektivitet för utbildningen av piloter. Det har funnits de som har hävdat att det traditionella beprövade användandet av den nuvarande flygsimulatorn inte kan ersättas av något annat på marknaden. Det fanns oro för att situationer som att ta tag i en syremask när cockpiten fylls av rök, eller lära sig att förstå de små vibrationerna i pilotsätet under flygning, inte skulle kunna översättas till en virtuell upplevelse. Det finns inte några bevis under de senaste åren på att fysiska simulatorer är mindre kapabla än virtuell verklighet-alternativet. VR-träning utförs dock tillsammans med handledning i Flygvapenutbildningsverksamhet och vissa privata flyginstruktionsskolor.

USA:s flygvapen använder ett program som heter PTN som blandar flera tekniker, inklusive avancerad biometri, dataanalys, förstärkt och virtuell verklighet och artificiell intelligens för att träna piloter snabbare, billigare och i en mer fokuserad inlärningssituation. Det allra första PTN-programmet startade i augusti 2018 och varade i 20 veckor med utbildning av 20 piloter. Bara fyra månader senare tog 13 av dem framgångsrikt examen. Det tar normalt ett år att fullständigt utbilda piloter.

Vad händer i framtiden för pilotutbildning med VR?

Det har blivit mainstream att äga en virtuell verklighets-enhet för dator och Tv-spel idag, men för bara lite över ett decennium sedan var VR inte mycket mer än en dröm. Men vid 2016 fanns det över 230 företag som skapade produkter inom virtuell verklighet, och det var småföretag samt Samsung, Google, Sony, Amazon, Apple och Microsoft, sedan kom Facebooks varifokala prototypskärm, Half Dome, år 2018. Denna användning av virtuell verklighet möjliggjorde obegränsade syn-avstånd från mycket nära till långt håll, och erbjuder ett synfält på 140 grader utan att öka konsumentenhetens vikt eller form.

Den nuvarande användningen av VR-teknik sker inom miljöer med flera projektioner och headset som gör att användaren känner att de är mitt i den virtuella situationen. Nu har nya tekniska framsteg i virtuell verklighet gjort det möjligt för tränande piloter att känna vibrationer och andra viktiga sinnesintryck hos en riktig flygning genom något som kallas haptic-systemet. Virtuella framsteg ger bra resultat inom PTSD och militär träning.

Flygskolor utnyttjar också den nya tekniken istället för gamla videolektioner. Ett av de första flygbolagen som använde VR var från Australien. Chefsinstruktören för piloterna anlitade ett filmteam för att skapa en ny virtuell träningsupplevelse som inledde användningen av ett mobilt virtuellt verklighets-headset och en smartphone för att lära sina elever grunderna till att flyga. Nu kan du registrera dig för en pilotkurs med VR-certifiering, och mer kommer det att bli.

Ta en titt på några av de mest överlägsna VR-headseten på marknaden


Headset är för närvarande kabelanslutna eller mobila. Du kan ansluta en mobiltelefon till ett mobilt headset vilket gör en smartphone till en trådlös virtuell verklighetsenhet. Google Daydream och Samsung Gear är ett par av de billigaste headseten för din mobiltelefon. Ett kabelanslutet headset är verkligen smart med en förmåga att spåra din position exakt. Ett VR-headset som är kabelanslutet kommer vanligtvis att möjliggöra en djupare och mer verklig flygupplevelse i motsats till en smarttelefons lägre bearbetningskraft i jämförelse med bärbara datorer eller stationära datorer.

Till att börja med behöver en användare följande utrustning:

Haptic-tekniken är inte riktigt tillgänglig för offentligt bruk, men de senaste förändringarna har anammat användningen av mekaniska manöverdon, vilket är enheter som berör olika delar av din kropp. De mest använda är dina fingertoppar och händer, så att du kan känna på den virtuell verkligheten. När detta skapades för att användas inom flygträning gav VR piloter förmågan att verkligen sjunka ner i känslan av de rattar och växlar som de skulle använda i verkligheten.

Flyg-programvara som ger dig en fördjupad upplevelse

Mjukvaran i detta program är så verklighetstrogen, och det är mycket populärt. X Plane 11 har nya funktioner, med en uppgradering till ett användargränssnitt med hög definition, vilket skapar en relativt nära känsla i verklig och högkvalitativ detalj av ett flygplans olika delar.

Detta har beaktats som en av de bästa flygsimulatorerna för datorer, med ett otroligt verklighetstroget perspektiv. Du kommer att glömma att du spelar ett spel, när du står inför den sanna utmaningen att gå in i en mycket väl detaljerad cockpit med en realistisk instrumentpanel för att ta en virtuell flygtur.

Aerofly2 är en otrolig VR-flygprogramvara med 3D-grafik som du aldrig har upplevt tidigare, och verklighetstrogen dynamik i flygningen för blivande piloter. Denna realism inkluderar en detaljerad cockpit och fantastisk aerobatiskt fysik över en vacker layout i sydvästra USA.

Att göra VR hanterbar för flygindustrin och piloterna

År 2020 kommer virtuell verklighet som en del av luftfarten inte längre att ignoreras.. Flygsimuleringar med VR kan skilja sig från den faktiska upplevelsen av att flyga ett stort flygplan i luften, men för en ny stor generation som drömmer om en flygkarriär kan man inte längre räkna med den stigande kostnaden för ens de högst rankade simulatorerna.

Leave a Comment