VR FlysimulatorerKan Simulatorer erstatte pilottrening fullstendig?

VR Flysimulatorer: Kan de erstatte tradisjonell pilottrening fullstendig?

I over 8 tiår har piloter trent med flysimulatorer. Flere teknologiske gjennombrudd har kommet i løpet av den tiden. I 2019 kom virtuell virkelig som en ny og profesjonell form for pilottrening som gir utrolige og spennende resultater i luftfartsindustrien.

Det har gått nesten et århundre hvor piloter som flyr alt fra private jetfly til skjulte bombefly i luftvåpenet har trent med bruk av flysimulatorer. Det som har blitt en stor teknologisk oppdagelse, har også påvirket måten kommende piloter lærer å fly. Opplæring av piloter med VR-system har gagnet både profesjonell luftfartsskoler med billiger flytimer og hjulpet USAs regjering med lavere kostnader for luftforsvarets budsjett. Luftfartsmekanikere kan også trenes med det. La oss sammen se på noen eksempler på hvordan VR flysimulering kan gagne flyvitenskapen over tid.

Hvordan moderne flysimulatorerfungerer

Flysimulatorer lages normalt ved at fronten (cockpits) av et fly kuttes av, og deretter festes til en sekskantformet plattform for å tillate seks grader bevegelse i tilkoblingspunktet til resten av flyet. For å gi piloter utsikt over rullebanen eller et landskap, plasseres skjermene inne.

Piloter under opplæring får en sjanse til å jobbe med virkelighetsnære situasjoner i en cockpit med bruk av flysimulatorer. Bruk av simulatorer kan spare mye tid og penger ved å spare drivstofforbruk, unngå det vanlige vedlikeholdet og mekanisk slitasjefra konstant bruk, og uten å skade en eneste pilot eller passasjer, kan simuleringer av farlige situasjoner og forhold samt systemfeil være innspill for å utfordre piloten.

Fokus på bevegelse, kommunikasjon, kontroll av flytrafikken og det visuelle læres ved bruk av avansert teknologiform av det som kalles flysimulator. Et eksempel på hva man kan gjør er å utsette pilotelever for øvelser i romlig orientering ved å stille FS til å skape den samme følelsen av luftfriksjon som skyver mot flykroppen. En pilot får se satellittvisning av alle objektene de trenger å se på en flyplass ved å bruke et 180-graders felt.

Opprinnelig hadde FS fire nivåer som ble gitt karakter A til D, og D var den beste standarden. Nylig ble de fire nivåene økt til syv nivåer internasjonalt, med D som type 7, i både opplæring til å begynne med (bytte til forskjellige typer fly) og etterutdanningstrening til kommersielle flyselskaper (det kreves regelmessig opplæring for alle kommersielle piloter, vanligvis hver seks måneder for å fortsette å tillate passasjerflyvninger i CAT-fly på reiseruten deres). Nå er type 7 / nivå D standarden.

Hvorfor endre det som alltid har fungert?

Flysimulatorer kan være svært dyre, ta mye plass og er veldig tunge, og det kreves tungt maskineri for å flytte dem. Et eksempel,den komplette flight 7-simulatoren koster nær 12 millioner dollar, og det inkluderer ikke en gang driftskostnadene. Når et gammelt modellfly må byttes ut med en mer moderne versjon, blir utgiftene enda høyere. Derfor spiser piloter under opplæring for tiden militærbudsjettet, og det er vanligvis for dyrt for ambisiøse pilot å ta seg råd til.

Kommer VR-trening for piloter til å bli virkelighet?

De siste årene har det vært stor splittelse i hele luftfartsindustrien, og mange har stilt spørsmål ved effekten av virtuell virkelighetens i opplæring av piloter. Det har vært de som har hevdet at det langvarig testede nåværende flygesimulatoren ikke kan erstattes av noe som helst av det nye som har kommet på markedet. Det var bekymringer for at situasjoner som å ta tak i en oksygenmaske når røyk fyller cockpiten eller lære å forstå de svake vibrasjonene i en pilotstol mens du flyr et fly ville gå tapt i oversettelsen. Selv om det de siste årene ikke var bevis for at fysiske simulatorer var noe mindre velfungerende ennvirtuell virkelighet-alternativet. Imidlertid blir VR brukt sammen med veiledninger i Luftvåpen-opplæringsoperasjoner og noen private flyskoler.

Det amerikanske flyvåpenet bruker et program som heter PTN som blander flere teknologier, inkludert avansert biometri, dataanalyse, augmented og virtuell virkelighet, og kunstig intelligens for å trene piloter raskere, billigere og i en mer fokusert læringssituasjon. Det aller første PTN-programmet begynte august 2018 og dekket 20 uker med 20 piloter under vingen. Bare fire måneder senere ble 13 av dem uteksaminert. Det er normalt et årelangt program til trente piloter er uteksaminert.

Hva kommer i fremtidens pilottrening ved bruk av VR?

Selv om det bare var en fantasi å eie for kun et tiår siden, har det nå blitt vanlig å eie iverdenen av videospill. Likevel, innen 2016 var det over 230 firma som skapte produkter innen VR, og de var ikke små bedrifter, men firma som Samsung, Google, Sony, Amazon, Apple og Microsoft, som var ledende. Og så kom Facebooks varifokale prototyp-display kalt Half Dome i 2018. Denne bruken av VR muliggjorde ubegrenset avstand i fokus fra nær til fjern, og tilbyr et visningsfelt på 140 grader uten å øke forbrukerens enhetsvekt eller form.
Den nåværende bruken av VR-teknologi er i miljøer med multiprojeksjoner og headset som gjør at brukeren føler at de er til stede rett i den virtuelle situasjonen. Nå har nye teknologiske fremskritt innen virtuell virkelighet gjort det mulig for piloter å føle vibrasjoner i tillegg til viktige sensasjonene av en virkelig flytur under trening gjennom noe som kalles det haptiske systemet. Virtuelle fremskritt ser gode resultater i PTSD og militær trening.
Flyskoler drar også nytte av den nye teknologien i stedet for gammeldags videoopplæring. Et av de første luftfartsselskapene som brukte VR kom fra Australia. Sjefinstruktøren for piloter brukte et filmproduksjonsselskap for å lage en ny virtuell treningsopplevelse som innførte bruken av et mobilt virtuell virkelighetshodesett og en smarttelefon for å lære studentene sine grunnleggende flyvning. Nå kan du registrere deg på et pilotkurs med VR-sertifisering, og mer kommer i fremtiden.

Ta en kikk på noen av de beste VR headsettene som er tilgjengelige

Headsettene er for øyeblikket tilknyttet eller mobile. Du kan koble en mobiltelefon til et mobilt headset som gjør at hvilken som helst smarttelefon kan bli din trådløsevirtuell virkelighet-enhet. Google Daydream og Samsung Gear er et par av de billigste headsettene for mobiltelefonen din. Tilknyttede headset er veldig pent med sin teknologi for å spore posisjonen din nøyaktig. Et VR-headset som er tilknyttet, vil vanligvis gi rom for en dypere og mer ekte flyopplevelse i motsetning til den dårligere evnen til en smarttelefons kraft til å behandle data sammenlignet med bærbare datamaskiner eller stasjonære maskiner.

En bruker bør ha dette utstyret for å begynne:

  • En virtuell virkelighet-flycomputer
  • Et topp-klasse VR-headsett
  • Rorpedaler
  • VR-flyprogramvare
  • En fly-joystick eller kontroller

Den haptiske teknologien er ikke helt tilgjengelig for offentlig bruk, men de siste endringene som gjenstår er å tilpasse bruken av mekaniske aktuatorer, enheter som berører forskjellige deler av kroppen din.Ofte brukes det mest til fingertuppene og hendene, slik at noen kan få følelsen av virtuell virkelighet. Når dette ble laget for bruk i flyopplæring gav det VR-piloter muligheten til å assimilere seg med følelsen av spaker og brytere, de ville bruke i virkeligheten.

Flyprogramvare som vil fange deg inn

Programvaren i dette programmet er så ekte at den er ekstremt populær. X Plane 11 har nye funksjoner, med en brukergrensesnittsoppdatering med høy-definisjon-bilde som gir et relativt nært preg i ekte og høy kvalitet på luftfartøyets deler.

Dette blir ansett for å være blant toppsimulatorene for PC, med et utrolig ekte utseende. Du vil fort glemme at du spiller et spill når du står overfor den sanne utfordringen med å gå inn i en veldig detaljert cockpit med et realistisk instrumentpanel for å ta en virtuell flyging.

Aerofly2 er en utrolig flyprogramvare,et VR-program med 3D-grafikk du aldri har opplevd før, og som gir en virkelig dynamikk av å fly for kommende piloter. Realismen inkluderer en detaljert cockpit og fantastisk aerobatisk fysikk over en vakker utforming av det sørvestlige USA.

Gjør VR håndterbar for luftfartsindustrien og piloter

I 2020 blir ikke lenger virtuell virkelighet som en del av luftfarten ignorert. Selv om flysimuleringer med VR kan være forskjellig fra den faktiske opplevelsen av å fly et stort fly på himmelen, men for en stor ny generasjon som drømmer om en luftfartskarriere kan en ikke lenger stole på de økende kostnadene for selv de høyest rangerte simulatorene.

Leave a Comment